Bruker Monsternett på hytta og hjemme
Gunnar Stanley Fredriksen bor i Sarpsborg og har hytte på Ullerøy, og begge steder bruker han Monsternetts trådløse bredbånd.
Gunnar har hytte på Ullerøy i Sarpsborg kommune. Det er en hytte familien har hatt i 50 år, og der trives han.
– Vi bruker hytta en hel del, og foruten å nyte områdene på land er vi også en del i båt, sier han.
I og med at familien bor i Sarpsborg har de ikke vært rammet av "hytteforbudet" som kom i bakkant av koronapandemien, og familien har kunnet benytte hytta si i våres.
– Vi har ellers pleid å være noe i Spania, men slik situasjonen er nå med korona-pandemien, regner jeg med at vi skal være mye på hytta i Ullerøy, sier han.
Les også:
– Veldig takknemlig for god service
– Trådløst bredbånd på hytta
Artikkelen fortsetter under bildet.
BESTILL SLIK:
Ring oss på telefon
69 70 18 00
(8-16 på hverdager) eller ta
kontakt via kontaktskjema
eller
Facebook
Valgte Monsternett også i hjemmet
Det er i Vogts vei på Lande i Sarpsborg Gunnar Stanley Fredriksen har sitt hjem, og her har han hatt Monsternett en måneds tid.
– På hytta på Ullerøy har vi hatt trådløst bredbånd fra Monsternett i et par år, og vi ville prøve det hjemme også. Kabelnettet fra en teleleverandør vi har hatt holdt ikke for streaming av bredbånd og TV, og kabelnettet vil heller ikke bli utbedret her på Lande, så vi valgte trådløst bredbånd fra Monsternett.
– Vi er godt fornøyd med pris, kundeservice og Monsternetts bredbånd generelt. Vi skal foreta noen tilpasninger med kabling og repeatere, sier han.
Se tips om kabling her:
– Kable så mye du kan hjemme!
Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er store datamengder som skal lastes ned til spill eller når man streamer TV, og da går det mye bredbåndskapasitet i et trådløst nettverk i hus og hjem. Kabling er oftest en utmerket løsning.
Unngå hakkete nedlasting på spill og streaming
De fleste husstander har i dag digitale enheter som PC, Mac, Ipad, og mange av disse enhetene går på trådløst nettverk inne i huset. Dette er den største selvfølge for oss, men enkelte ganger kan det være lurt å gjøre litt endringer hjemme, så som å koble til kabel på noe av det vi bruker aller mest.
– Folk opplever hakking og forsinkelser i for eksempel film. Med mindre du er på et overbelastet 4G-bredbånd eller på en gammeldags teleledning er det som oftest ikke bredbåndet inn til huset som er utfordringen, men det trådløse nettverket inne i huset, sier Monsternetts Anders Remi Rusten.
Han forteller at det veldig ofte er ruteren og ruterens plassering det kan være noe med.
– Ofte kan brukeren sitte langt fra sin ruter. Dermed oppleves nettet som tregt, ustabilt og "dårlig". Da er det ofte enheten de bruker, som har et dårlig nettverkskort, eller at de rett og slett sitter langt fra den trådløse senderen de har.
– Det er lett å glemme at enhetene man bruker, enten det er Ipad, Mac, mobiltelefon eller PC, har et trådløst kort i seg også. Dette kortet skal plukke opp de trådløse signalene innendørs og disse er av varierende kvalitet fra hus til hus, sier han.
– Ruter bør plasseres fritt og sentralt i huset. Når vi er ute og monterer opp bredbånd hos våre kunder forsøker vi å plassere ruter der kundene bruker den mest, og også slik at den dekker godt nok de rommene som det er mest kritisk at det fungerer i.
Hva med repeatere inne i huset?
– Det kommer helt an på hvert hus, og her er det ingen fasitsvar. Det er viktig å høre med fagpersonell som kan hjelpe hver enkelt å skreddersy en løsning som passer. Alle hus er forskjellige og har forskjellige utfordringer med trådløs dekning, sier Remi.
Teksten fortsetter under videoen om hvordan Mesh-nettverk virker.
Mesh er sømløst og stabilt
I våre hjem og på arbeidsplasser er det i dag mange enheter med trådløs tilkobling. PC-er, nettbrett, mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoller har ofte WiFi, og det gjør at utfordringer med WiFi-dekningen har blitt stadig tydeligere for mange.
Remi forteller at Mesh-nettverk er verdt å legge merke til, når det gjelder WiFi-dekning i eget hus.
– En Mesh-løsning er definitivt en av de bedre løsningene på dekningsproblemer i hus. Det har jeg selv satt opp hjemme med to rutere, en i hver ende av huset. Det fungerer sømløst og jeg får full dekning med full hastighet i hele huset, sier han.
Mesh-produktene er svært enkle å sette opp for brukeren, og alle kommer stort sett ferdig konfigurert i pakken. Dermed kreves det kun at du laster ned den tilhørende appen, plugger i strøm og kabel fra modem/ruter og følger anvisningene.
– Stort sett er du på nett i løpet av to minutter, og det kreves altså svært liten kunnskap om nettverk for å få dette til. Om man til stadighet opplever dekningsproblemer og lave hastigheter når man er litt unna ruteren, vil jeg si Mesh er verdt investeringen.